ZOEKEN

ZOEK ANNULEREN
VERBERG


Uw winkelmandje bevat momenteel nog geen items.
AANBOD
FILTERS

FILTER OP LAND

KIES


Filter op prijs

KIES


Filter op druifsoort

KIESProduct categorieën

Rode Wijn

Nieuw
Orin Swift Machete 2019
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 120
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc..
Bezorging binnen de 3 werkdagen

Rode Wijn:
Orin Swift Machete 2019

Elke fles Machete is een beetje anders dan de volgende dankzij Orin Swift's gedurfde samenwerking met avant-garde fotograaf Caitlin Mitchell. In totaal zijn er twaalf etiketten, elk met een adembenemende afbeelding die een bepaald aspect van de persoonlijkheid van deze eigenzinnige wijn vastlegt. De ongebruikelijke naam Machete werd gekozen door wijnmaker David Swift Phinney om zijn ambitie weer te geven om een baanbrekende Californische Petite Sirah blend te creëren. De wijn is samengesteld uit voornamelijk Petite Sirah samen met bescheiden hoeveelheden Syrah en Grenache, allemaal afkomstig van uitstekende wijngaardlocaties. De wijn is 10 maanden gerijpt in Frans eikenhout om een rassenkarakter te onthullen dat tegelijkertijd robuust en elegant is.
 
Als violette inkt in het glas, straalt deze verleidelijke rode blend aroma's uit van zwarte bostaart, wilde bessen en donkere pruimen die in het glas evolueren naar hints van rook, menthol en gedroogde kruiden. De eerste slok onthult een volle wijn met stevige tannines en pittig rijp fruit, aangevuld met kenmerkende aardse smaken en een zeer lange afdronk.
 

 

David's blend is met gemak een van de beste Petite Sirah blends die tegenwoordig in Californië worden gemaakt, dankzij zijn diepgaande instinctieve kennis van de wijnbouwmogelijkheden van de staat. Sinds de oprichting van zijn bedrijf in 1998 met slechts twee ton Zinfandel, heeft David meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de wijngaarden van Napa Valley en heeft hij een uitstekende reputatie opgebouwd met cultwijnen als The Prisoner. Tegenwoordig maakt hij niet alleen wijn in Californië, maar verlegt hij de grenzen van de wijnbouw over de hele wereld, waaronder de Languedoc, Argentinië en Corsica.
 
Bewaarpotentieel: 10 jaar

 


Druifsoort(en): grenache, petite sirah
Jaar: 2019
Inhoud: 750 ml
Land: Californië
€ 79.80 incl BTW

LAATST BEKEKEN