VERBERG


Uw winkelmandje bevat momenteel nog geen items.
'Discover Puglia' wijnbox

Wijnen
Wijnen in ons aanbod van de meest populaire wijnlanden

Finca La Estacada Hello World Petit Verdot
Retourrecht: 14 dagen
Eindejaarsactie Gratis levering
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc..
Bezorging binnen de 3 werkdagen

Rode Wijn:
Finca La Estacada Hello World Petit Verdot

De wijnen van “Hello World” worden gemaakt op Finca La Estecada, een modern familiebedrijf gelegen in het dorpje Cuenca, het koelste gebied van La Mancha. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte. De druiven rijpen hier wat langzamer waardoor fruit primeert. De wijnen zijn hier vooral frisser dan in de rest van La Mancha. De Finca is in 2001 opgericht door de familie Cantarero Rodriguez. Rondom het in Mudejar-stijl gebouwde moderne bedrijfsgebouw liggen z’n 75 hectare wijngaarden, waarin Tempranillo en Cabernet Sauvignon zijn aangeplant. Daarnaast beschikt men op een paar kilometer afstand over 200 hectare wijngaarden, waar ook Merlot en Syrah zijn aangeplant. Finca la Estacada brengt mooie wijnen met vooral veel fruit en elegantie.

De wijn wordt gemaakt van de Petit Verdot-druif, die behoort tot de beste druiven ter wereld. Een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst. Deze druivensoort werd oorspronkelijk in Bordeaux verbouwd voornamelijk als een blend druif, maar vanwege het te koele klimaat kwam de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.

In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Na het kneuzen van de druiven gisten ze 9 dagen in Inox-vaten waarna de wijn 2 maanden houtlagering krijgt op Amerikaans eiken. Intense aroma’s van viooltjes en rijpe kersen en iets leer. In uw mond een explosie van fruit van deze medium body wijn die u een aangenaam mondgevoel geeft met goede aanwezigheid van tannines en kruidigheid. Een lange afdronk met droge ‘finish’.

De wijn krijgt 92 Punten Wine Challenge en 88 Punten in de Guia Peñin. 


Druifsoort(en): Petit Verdot
Jaar: 2020
Inhoud: 750 ml
Land: Spanje
€ 7.95 incl BTW

LAATST BEKEKEN