VERBERG


Uw winkelmandje bevat momenteel nog geen items.
'Discover Puglia' wijnbox

Wijnen
Wijnen in ons aanbod van de meest populaire wijnlanden

Nieuw
Can Axartell The Artist BIO
Retourrecht: 14 dagen
Eindejaarsactie Gratis levering
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc..
Bezorging binnen de 3 werkdagen

Rode Wijn:
Can Axartell The Artist BIO

Het unieke wijnhuis Can Axartell van Mallorca (van Shampoo magnaat Hans-Peter Schwarzkopf) onderscheid zich duidelijk vanwege de enorme ambities, natuurvriendelijke aanpak en het respect en gebruik van inheemse druiven. Bewijs hiervoor is de bodega, ontworpen en gebouwd in de uitgegraven put van een oude cementgroeve, waardoor de constructie gebruik maakt van de natuurlijke koelheid van de rots. Bovendien is het ontwerp gebaseerd op de principes van de werking van de zwaartekracht (ook Mètode Gravetat genoemd), waardoor het mogelijk is om het volledige vinificatieproces, van de wijnstok tot het eiken vat, op een natuurlijke en respectvolle manier te laten gebeuren.

“The Artist”, een blend, heeft de karakteristieke kleur van Syrah: inktzwarte tinten omzoomd met violette tinten. In de neus domineert de Merlot en de inheemse variëteiten van Callet en Manto Negro. Vanuit het glas stijgen complexe aroma’s van bramen en bosbessen, damastpruimen en zwarte kersen, evenals kaneel, rook, toast, cacao en delicate vanille. De invloed van de opvoeding op eikenhout is aanwezig, maar prachtig in balans; het ondersteunt eerder dan dicteert.

 

De wijn doet herinneren aan de bergketen Serra de Tramuntana op Mallorca met zijn knoestige olijfbomen, eikenbos, droog kreupelhout en kale stenen. Het ware kaliber van de wijn openbaart zich echter in de kracht en complexiteit van de smaak. Ook hier versterkt de mediterrane invloed een voornamelijk kruidig karakter in evenwicht met rijp sappig zwart fruit en een bekwame vatinvloed. De vlezige dichtheid wordt verzacht met een elegante en delicate zuurgraad en een langdurige, langdurige afdronk.

 

Rijping: 12 maanden in Franse eiken vaten

 

Alcohol: 15% vol.


Druifsoort(en): Merlot, Shiraz/Syrah, Callet
Jaar: 2018
Inhoud: 750 ml
Land: Spanje
€ 28.75 incl BTW

LAATST BEKEKEN