ZOEKEN

ZOEK ANNULEREN
VERBERG


Uw winkelmandje bevat momenteel nog geen items.
AANBOD
FILTERS

FILTER OP LAND

KIES


Filter op prijs

KIES


Filter op druifsoort

KIESProduct categorieën

Rode Wijn

Can Axartell Terrum BIO
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 120
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc..
Bezorging binnen de 3 werkdagen

Rode Wijn:
Can Axartell Terrum BIO

Het unieke wijnhuis Can Axartell van Mallorca (van Shampoo magnaat Hans-Peter Schwarzkopf) onderscheid zich duidelijk vanwege de enorme ambities, natuurvriendelijke aanpak en het respect en gebruik van inheemse druiven. Bewijs hiervoor is de bodega, ontworpen en gebouwd in de uitgegraven put van een oude cementgroeve, waardoor de constructie gebruik maakt van de natuurlijke koelheid van de rots. Bovendien is het ontwerp gebaseerd op de principes van de werking van de zwaartekracht (ook Mètode Gravetat genoemd), waardoor het mogelijk is om het volledige vinificatieproces, van de wijnstok tot het eiken vat, op een natuurlijke en respectvolle manier te laten gebeuren.

De Can Axartell Terrum bevat diep robijnrode kleur met paarsachtige tinten. Gemaakt van 100% Callet, een inheemse druiven variëteit. In de geur opent ‘Terrum’ met aromatische accenten van zure kers en zowel rode- als donkere bessen. Deze worden aangevuld met verleidelijke bloemenaccenten en geurige kruiden van tijm en jeneverbes. Na een tijdje in het glas onthult de wijn tonen van kaneel en chocolade, gedroogde aarde en mediterrane scrub.

De enorme frisheid van de wijn in de mond wordt afgewisseld met rijk, rijp fruit. Een bijna Pinot-achtige transparantie benadrukt verder de ongelooflijke kracht en helderheid van de Callet, met levendige zuren en een opvallende maar rijpe looistof. Een goed geïntegreerde invloed van rijping op eikenhouten vaten zorgt voor stabiliteit zonder de te domineren. ‘Terrum’ de ongelovelijke kracht en inzetbaarheid van de druif Callet: zijdeachtig, elegant, levendig en aromatisch.

Rijping: 12 maanden in Franse eiken vaten

Alcohol: 13,5% vol.


Druifsoort(en): Callet
Jaar: 2016
Inhoud: 750 ml
Land: Spanje
€ 23.60 incl BTW

LAATST BEKEKEN